Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми в следствие на удар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми в следствие на удар

Значи удари ме една Лада.Удара бе в предно дясно колело,скъсах шенкела,чугунения и шарнирния болт.Смених шенкела(намерих втора употреба) навързахме всичко и колата тръгна.Значи амортисиора е добре кормилна щанга-добре,носач-добре,маншона на карето обаче се спука и си тече греста от там.И значи трагнах аз и да мина нали около 40км. до сервиза,че удара стана в едно село и никви проблеми по пътя, никви шумове виения колата не тегли на никъде супер си викам и последните 2км. преди сервиза нещо изтрака спирам гледам нищо счупено няма на външен вид полека на първа се придвижих до един паркинг и си прищраква нещо дигам на крик и колелото не ще да се върти-колата е на свободна не е от накладките да са затегнали, ама завърта се леко и толкос неще да се завърти на ръка.Някой да има идея ко може да е дали е най-страшното - скоростна кутия!
    sigpicAlfa Romeo 146 1.6i Twin Spark-120ps. 98

Не съм специалист, но мисля, че карето ти е заминало.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от dermeister
      Не съм специалист, но мисля, че карето ти е заминало.
      т'ва е
      по някое време ще ти изпадне и сепаратора...
      166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
      x145 1.6 boxer

Comment

Може да ти е болкирал лагера на колелото , ако е счупен сепаратора ще превърта леко и ще затяга.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Много благодаря на бързо отзовалите се колеги!И искам да питам ако съм счупил карето,или лагера мога ли да се придвижа на ход или да ме драпнат с въже за окло 5-6км. до сервиза?

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
            Може да ти е болкирал лагера на колелото , ако е счупен сепаратора ще превърта леко и ще затяга.
            Има такава вероятност,ако шенкела е втора ръка,лагера да е доста застоял,и сега като си го раздвижил,се е счупил
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Не те съветвам да я караш на собствен ход! (карето е най-вероятно, ако е лагер щеше първо да вие и после да блокира)

Ама то дали на собствен ход или с теглене - разлика няма (колелото все ще се търкаля), трябва да те качат на платформа иначе е все тая.

Бавно, бавно и стискаш палци да не се дочупи, щото тогава - всичко отначало.
              Alfa 145 1.6 TS 16V '99
              Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

карето ти е заминало
                Alfa 146 T.Spark 16v 120hp (МЕТАН)

Comment

Ами оказа се вътрешното каре.Благодаря на колегите за мненията!

Comment

Важното е че вече всичко е ОК,ще има
                    146 Turbo

Comment

Working...
                    X